Українці в Іспанії зможуть отримати грошову допомогу

Уряд Іспанії прийняв рішення видавати родинам українських біженців допомогу у розмірі 400 євро на місяць. Ще по 100 євро українці зможуть отримати на неповнолітніх дітей. Наразі мова йде про те, що грошова допомога буде виплачуватися найближчі півроку.

Згідно статистичних даних, більше 134 тисяч українців вирушили до Іспанії і отримали там тимчасовий прихисток від війни. З них 40 тисяч, а це близько 13 тисяч родин, знаходяться поза системою. Саме їм і буде надаватися щомісячна грошова допомога у розмірі 400 євро.

Задля отримання виплат слід відповідати наступним критеріям:

  1. Бути офіційно зареєстрованими в Іспанії;
  2. Мати номер соціального забезпечення;
  3. Не мати засобів до існування та покриття щоденних потреб.

Важливо, що українці, які вирушили до Іспанії рятуючись від війни, вже почали облаштовувати своє життя. Понад 10 тисяч осіб вже знайшли постійну офіційну роботу. Близько 25 тисяч українців вивчають іспанську мову.

Варто також зазначити, що більшість українців мають вищу освіту і вже почали процес омологації (підтвердження) диплому з тим, щоб в подальшому шукати роботу в Іспанії за фахом.

Кожен українець, котрий воліє знайти роботу в Іспанії, може скористатися нашим сайтом. Ми з радістю знайдемо для вас зручне місце роботи.